35% PÅ ALT

Hvad er RGBW?

Hvad er RGBW? | LEDHome.dk

RGBW står for Red (Rød), Green (Grøn), Blue (Blå), White (Hvid). Det fortæller at LED båndet har dioder der gengiver Rød, Grøn, Blå og Hvid.

  • R = Red (rød)
  • G = Green (grøn)
  • B = Blue (blå)
  • W = White (hvid)

Det vil altså sige at båndet bruger Rød, Grøn og Blå til at kunne lave flydende farveskift. W betyder at det har en selvstændig diode til at gengive den hvide farve. Det giver oftest en pænere varm/kold hvid farve, end hvis LED båndet skal bruge rød, grøn og blå til at skabe den hvide.

Den separate diode giver et højere lys-udbytte end hos et RGB bånd.I et RGB bånd skabes den hvide af de tre farver. Da blå ikke er så kraftig som de andre farver og begrænser det lys-udbyttet på den hvide farve.

Er W det samme som CCT?

Nej, det er det ikke. I LED bånd med et W, er der én diode (eller en del af en diode) der skaber det hvide lys. I et CCT bånd er der oftest 2 dioder der deles om at lave kold og varm hvid. Det vil sige at den kolde farvetemperatur bliver lavet af en diode og den varme farvetemperatur bliver lavet af en anden.

Et CCT bånd vil oftest give det pæneste hvide lys og da der er flere dioder også et større lysudbytte.

Er RGBW bedre end RGB?

Om du skal bruge RGB eller RGBW kommer an på hvad du skal bruge dit LED bånd til og hvad du vil betale.

RGBW  vil altid have en pænere hvid gengivelse end RGB. Skal du bruge dit LED Bånd indenfor er prisforskellen lille. Derfor kan det næsten ikke betale sig for dig kun at købe RGB LED bånd. Til udendørs brug, hvor der er højere krav til bl.a. vand og fugt, vil det godt kunne betale sig kun at købe et RGB bånd. Men det afhænger igen af hvad du skal bruge det til.

Dette indlæg blev postet i FAQ og tagged ,.
Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelsen.