UDSALG! 20% PÅ ALT

IoT – Internet of Things

IoT, eller Internet of Things, refererer til en række elektroniske enheder, der er forbundet til internettet og kan samle og dele data. Disse enheder kan hjælpe almindelige forbrugere på mange måder, f.eks. ved at spare penge på energi, ved at gøre hverdagen nemmere og ved at øge sikkerheden i hjemmet.

Smart Home Enheder – Spar penge og gør hverdagen nemmere

En af de måder, hvorpå IoT-enheder kan hjælpe almindelige forbrugere, er ved at spare penge på energi. Der findes f.eks. smarte thermostater, der kan måle temperaturen i hjemmet og justere varmen automatisk for at spare energi. Der findes også smarte stikkontakter, der kan tænde og slukke elektriske enheder fra afstand, så du ikke skal efterlade enhederne tændt, når de ikke er i brug.

IoT-enheder kan også gøre hverdagen nemmere for almindelige forbrugere. Der findes f.eks. smarte køkkenvægte, der kan veje maden og give forslag til opskrifter baseret på de tilgængelige råvarer. Der findes også smarte vaskemaskiner, der kan starte et vaskeprogram, når strømpriserne er lavest, og smarte robotstøvsugere, der kan rengøre dit hjem, mens du er væk.

Smart Home Enheder – Øg sikkerheden i dit hjem

IoT-enheder kan også øge sikkerheden i hjemmet. Der findes f.eks. smarte dørlåse, der kan låses og låses op via en app, og smarte kameraer, der kan sende live-feeds til din smartphone, så du kan holde øje med dit hjem, mens du er væk. Der findes også smarte alarmsystemer, der kan give besked, hvis der bevæges i et specifikt område, eller hvis der opstår en brand.

IoT-enheder – En værdifuld forbindelse

En af de store fordele ved IoT-enheder er, at de kan forbinde og interagere på komplekse måder. Du kan f.eks. få dine enheder til at interagere med hinanden, f.eks. ved at få dine lamper til at tænde, når der bevæges i et specifikt rum, eller

ved at få dine radiatorer til at justere temperaturen i forbindelse med vejrudsigten. Du kan også få dine enheder til at interagere med centralenheden, f.eks. ved at få en alarm til at gå, hvis der bevæges i et specifikt område, eller ved at få dine kameraer til at sende live-feeds til din smartphone.

IoT teknologier

Der findes også en række teknologier, der kan anvendes til at forbinde IoT-enhederne med hinanden og med centralenheden. Et eksempel er Zigbee, en trådløs kommunikationsteknologi, der anvendes af mange smart hjem-enheder, f.eks. Philips Hue og smarte stikkontakter. Zigbee gør det muligt at forbinde enhederne på en energieffektiv måde, så de kan kommunikere med hinanden og med centralenheden uden at bruge for meget strøm.

Et andet eksempel på en teknologi, der ofte anvendes i IoT, er Sonoff, en serie af smart hjem-enheder, der kan styres via internettet. Sonoff-enhederne kan f.eks. bruges til at tænde og slukke elektriske enheder fra afstand, til at måle forbruget af strøm og til at sende push-notifikationer, når en enhed tændes eller slukkes.

Alt i alt er IoT-enheder et værdifuldt værktøj for almindelige forbrugere. De kan spare penge på energi, gøre hverdagen nemmere og øge sikkerheden i hjemmet. Der findes mange forskellige enheder og teknologier, der kan anvendes i IoT, og med en central enhed og en app kan du nemt styre og overvåge dine enheder fra afstand.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelsen.